در طب سنتی، امکان بروز آلرژی در افرادی
که مزاج گرم دارند یا مزاج آنها در اثر بیماری و یا تغذیه نادرست مزاج کل
بدن و یا به طور اختصاصی مزاج مغز آنها به سمت گرمی رفته باشد، وجود دارد
که با راهکارهایی می توان آن را در مان کرد.در این مقاله به درمان آلرژی
غذایی با طب سنتی می پردازیم.
آلرژی غذایی یا حساسیت به مواد غذایی چیست؟
آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی) به واکنش سیستم ایمنی فرد نسبت به یک ماده غذایی و یا میوه های تازه اطلاق می شود.
علل آلرژی غذایی را بشناسیم:
آلرژی و یا حساسیت غذایی گاهی ممکن است به دلیل واکنش بدن به مواد افزودنی مجاز و مواد نگهدارنده باشد. گاهی مواد غذایی را را به چهار گروه، ۱- شیر و لبنیات، ۲- گوشت و حبوبات و مغزهای خوراکی، ۳- نان و غلات و ۴- میوه ها و سبزیجات تقسیم بندی می کنند. تاکنون گزارشات متعددی در رابطه با حساسیت به انواع مواد غذایی گروه های چهارگانه مذکور وجود دارد!
علائم آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی
علائم آلرژی غذایی متعاقب مصرف مواد غذایی در مدت چند دقیقه و یا چند ساعت بروز می یابند! گاهی واکنش های آلرژیک متعاقب استفاده از مقادیر اندک غذای حساسیت زا نیزدر فرد ایجاد می گردد. علایم آلرژی غذایی به صورتهای زیر بروز می نماید:
- تهوع،اسهال و استفراغ(گاها اسهال حاد)
- درد شکمی
- کهیر و اگزما (درماتیت آتوپیک)
- آسم
شوک آنافیلاکسی در حساسیت غذایی چیست؟
شایان توجه است در موارد نادر و شدید آلرژی غذایی، مصرف غذایی که شخص به آن حساسیت دارد می تواند موجب شوک آنافیلاکسی (یک واکنش سیستمیک شدید که می تواند کشنده باشد) گردد.
چه کسانی در خطر ابتلا به آلرژی غذایی می باشند؟
آلرژی های غذایی اغلب در افرادی مشاهده می شود که سابقه وجود بیماری آلرژی در فامیل آنها وجود دارد. بیشترین شیوع حساسیت غذایی در ماهها و یا سال های اولیه زندگی و یا به عبارتی در دوران طفولیت و یا کودکی می باشد.
آلرژی غذایی یا عدم تحمل ماده غذایی؟!
آنچه که در باره آلرژی غذایی باید به خاطر داشت عدم اشتباه علائم آلرژی غذایی با بیماری دیگری به نام عدم تحمل ماده غذایی (در اثر عدم وجود آنزیم مناسب برای جذب و هضم ماده غذایی) می باشد.
تشخیص و تفکیک این دوبیماری (آلرژی غذایی و عدم تحمل یک ماده غذایی) که دارای علائمی شبیه به هم هستند باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد. یکی از شایعترین بیماریهای عدم تحمل در انسان عدم تحمل و هضم لاکتوز شیر می باشد که بدلیل عدم وجود و یا کمبود آنزیم لاکتاز در انسان بروز می یابد.
حتما بخوانید:
اسهال حاد
درمان زگیل با طب سنتی
درمان فیستول مقعدی در طب سنتی
علت و راههای درمان یبوست در طب سنتی؟
علائم و علل آلرژی در فصل بهار
با
شروع فصل بهار درصد زیادی از مردم دچار آلرژی فصلی با علائم اشک ریزش،
آبریزش بینی، خارش گلو و خارشهای پوستی میشوند. یکی از علل بروز علائم،
گردهافشانی گلها و گیاهان در این فصل است.
در کتب طب سنتی ایرانی این
علائم با علائم بیماری نزله گرم مشابهت داشته و درمانهای مختلفی برای
پیشگیری و کاهش علائم آن توصیه شده است.
علت اصلی زکام چیست؟
علت اصلی زکام و یا نزله گرم، ضعف مغز و ریزش فضولات و مواد زائد مغز به سمت بینی است. البته در بعضی موارد، ماده این بیماری به پوست هم نفوذ کرده و موجب خارش پوستی میشود.
درمان آلرژی غذایی با طب سنتی
- یکی از درمانهای اصلی و مؤثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست. در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد از مصرف گوشتهای سخت هضم و غذاهای چرب تا حد امکان پرهیز کنند و تحمل گرسنگی و تشنگی و کم خوابیدن را داشته باشد تا ماده این بیماری از بدن دفع شود و در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند.
- علاوه بر این، باید از مصرف سبزیجات مانند تره، پیاز، شاهی و سیر و تنقلاتی مانند گردو و مصرف پنیر جدا پرهیز شود.
ممنوعیت مصرف غذاهای شور و ترش:
- مصرف غذاهای شور و ترش و میوه های آبکی از عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.
- چه خوب است که در این فصل بدن را به تنقیه و روزهداری عادت دهیم و از آشهای ساده با طعم متمایل به ترشی مثل آش آلو و آش سرکه و آش انار به صورت هفتگی حداقل دو تا سه وعده استفاده شود.
مصرف کاهو وسکنجبین فراموش نشود!
- ضمن اینکه، مصرف کاهو و شربت سکنجبین که از سنتهای پیشینیان است در این ایام میتواند به رفع خشکی و خارشهای شدید پوستی کمک کند.
عدم مصرف ادویه جات تند:
- یکی دیگر از توصیههای غذایی که بیماران باید رعایت کنند، عدم مصرف ادویهجات تند در این ایام بوده و بهتر است کسانی که دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهایی حاوی کدو و اسفناج را بیشتر مصرف کنند.
- بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند.
مانع آبریزش بینی نشوید!
- معمولاً با شروع آلرژی، در ابتدا میزان آبریزش زیاد است. در حد امکان با مصرف داروهای مختلف نباید مانع خروج ماده شد بلکه پیشنهاد میشد به کمک بخور با گیاهانی مانند بابونه رطوبتها را رقیق کرده و به دفع ماده کمک شود.
- همچنین بهتر است در ابتدای آغاز حساسیت و آلرژی که علائم عطسه و آبریزش بینی وجود دارد، استحمام صورت نگیرد و کسانی هم که زیاد دچار این بیماری میشوند توجه خاصی به تقویت معده و مغز داشته باشند.
درمان گیاهی آلرژی در طب سنتی
در طب سنتی فردی که واکنشهای آلرژیک در او بروز کرده است، ابتدا با شناسایی مزاج فرد و بر اساس آن با اصلاح مزاج و یا اگر فرد دارای سوء مزاج شده باشد با اصلاح سبک زندگی و عادتهای غذایی با مواد غذایی متناسب با مزاج فرد و بررسی فعالیتهای بدنی و حتی نحوه استحمام فرد شروع به درمان آلرژی میگردد.
پس از شناسایی مزاج و سبک زندگی فرد مبتلا به آلرژی، نوبت به استفاده از داروهای گیاهی و در قدم آخر پاکسازی و حجامت در درمان آلرژی خواهد بود.
روش درمان گیاهی آلرژی در طب سنتی
در درمان آلرژی و یا حتی زمانی که فرد واکنش های آلرژیک را خود مشاهده نمود، میتوان از گیاهان با طبع خشک به صورت شربت، عرق و یا دم کرده استفاده کرد.
به طور مثال استفاده از شربتهای خاکشیر و نارنج، آب زرشک، آبغوره، شربت آب لیمو، و دم کرده کاسنی و یا عرق آن توصیه میگردد. پس از این مرحلهها و درمان با گیاهان در صورت نیاز حجامت آلرژی انجام میگیرد.
در مورد مصرف گیاهان دارویی خودسرانه عمل نکنید!
در مورد مصرف گیاهان دارویی جهت تعریق، نوع گیاه متناسب با مزاج فرد و مقدار دلخواه مصرف آن مراجعه به افراد متخصص الزامی است؛ زیرا استفاده خودسرانه گیاهان دارویی بر خلاف تعرفه عموم مردم که داروهای گیاهی ضرری ندارد دارای عوارض و تداخلات شدید میباشند.
پیشگیری از آلرژی غذایی:
بهترین راه پیشگیری از یک واکنش آلرژیک، شناخت و اجتناب از غذاهایی است که این علائم را ایجاد می کنند. برای برخی از افراد این مشکل فقط یک مسئله ناراحت کننده است، اما برخی دیگر آنرا رنج بزرگتری می بینند.
برخی
از اجزای غذایی آلرژی زا میتوانند زمانیکه بعنوان جزء غذایی در یک بشقاب
غذا باشند، به خوبی در بین دیگر اجزاء غذا پنهان گردند. این اتفاق بویژه در
رستوران ها و دیگر محافل اجتماعی رخ میدهد.
مرکز تخصصی درمان بیماریهای نشیمنگاهی
ما توانسته ایم با بهره گیری از بهترین و برترین دستگاه های روز دنیا در محیطی کاملا بهداشتی توسط کادری مجرب و حرفه ای و همچنین پزشک متخصص اقدام به درمان بیماری های نشیمنگاهی از جمله درمان بواسیر ، درمان شقاق ( درمان فیشر ) ، درمان کیست مویی ، درمان فیستول ، درمان توده های ناحیه تناسلی ، درمان زگیل تناسلی به طور تخصصی و بدون درد و بیهوشی نموده و رضایت بیماران عزیز را جلب نمائیم و در سریع ترین زمان ممکن آن ها بهبود دهیم.
- ۹۸/۰۴/۲۵